Fuschlassen

Fuschlassen (ook wel moflassen genoemd) is een zeer beproefde kunststof lastechniek. In de jaren vijftig en zestig was het de meest gebruikte lasmethode om buizen en fittingen aan elkaar te lassen. Deze lastechniek dient niet te worden verward met elektromoflassen die later is ontwikkeld. Bij kleinere diameters is het nog altijd een beproefde las methode.

Kuypers Kunststoftechniek B.V. moflast conform de DVS norm polyetheen, polypropeen en PVDF met een moflasmachine. Bij deze vorm van lassen, waarbij een verwarmingselement benodigd is, wordt het buis uiteinde in de mof van de fitting geschoven zonder gebruikmaking van aanvullende materialen.

Het buis uiteinde en de fittingmof worden verwarmd tot de las temperatuur met behulp van een lasbus en een puntstuk en vervolgens op elkaar gedrukt.

De maten van buiseind, fittingmof en verwarmingselementen zijn zodanig op elkaar afgestemd dat de lasdruk tijdens het lassen wordt opgevoerd en een homogene verbinding ontstaat.

Kuypers Kunststoftechniek B.V. heeft hiervoor een moflasmachine waarmee wij buizen en fittingen kunnen lassen tot een diameter van 160mm.

Contactgegevens

Diamantweg 48
5527 LC Hapert
info@kuypers.com
+31 (0)13 509 6611