Historie - Al 30 jaar Kuypers kunststoftechniek BV

1985

In 1985 startte Jan Kuypers in Lage Mierde Kuypers Kunststofbewerking B.V.  Het bedrijf legde zich in de eerste jaren voornamelijk toe op de kunststof  tank- en apparatenbouw. Na enkele jaren breidde de activiteit voor kunststofbewerking zich uit  naar de agrarische sector.
De activiteiten in deze twee sectoren werden in een hoog tempo uitgebouwd. Als gevolg van deze snelle groei werd in 1996 besloten de twee bedrijfsactiviteiten te splitsen in twee werkmaatschappijen, Kuypers Kunststoftechniek BV (KKT) en Kuypers Kunststofbewerking BV (KKB).  Beide onderdeel van  Kuypers Holding.  KKB betrok in Reusel een nieuw bedrijfspand .

Bij deze splitsing werd onderscheid gemaakt tussen:
puur industrieel voor KKT;   en
industrieel in combinatie met agrarisch voor KKB.
Beide bedrijfsactiviteiten ( KKT als KKB ) zijn in de daarop volgende jaren uitgebreid en vernieuwd.
Investeren in goed gereedschap is het adagium. Beide werkmaatschappijen beschikken dan ook over een uiterst geavanceerd en doeltreffend machinepark. Een goede koppeling tussen computer en machine in combinatie met het gebruiksgemak leverde een forse efficiency slag op. Dit is mede de basis voor het succes  en de forse omzetgroei  in de navolgende jaren.

2000

Het continue investeren in het bedrijf resulteert in een nieuwe investering. In het millennium jaar 2000 wordt na een gedegen onderzoek besloten om voor zowel de administratie als het complete bedrijfsbureau een nieuw  ERP-pakket   te selecteren.  De keuze valt op Plan de Campagne.  Ook wordt in dit jaar het Kwaliteitscertificaat ISO 9002 behaald.

Kuypers Kunststoftechniek B.V. vervaardigt op dat moment een veelzijdige hoeveelheid technische kunststof onderdelen voor diverse markten. Tot op heden levert KKT nog steeds aan deze trouwe klanten en in de afgelopen jaren is de klantportfolio allengs breder en dieper geworden.
De diensten kenmerken zich door:  een stuk tot serie productie, kleine tot grote afmetingen in standaard  tot high engineering kunststoffen.  Lassen, frezen, boren, zetten/buigen, verspanen, koud- warm vervormen zijn hierbij de toegepaste verwerkingstechnieken.

Kuypers Kunststofbewerking B.V. vervaardigt voor de agrarische sector een compleet productgamma  kunststof producten (milieu kokers, vlinderkleppen, brijbakken, droogvoerbakken, biggenbakken, lichtfilters, kokerverbindingen, etc.). Ook het maken van enkele of kleine series producten voor de industriële sector behoort tot de activiteiten.  Verder specialiseert het bedrijf zich  met het verwerken van kunststof restmaterialen tot maalgoed. Inmiddels levert KKB aan klanten over de hele wereld en is actief in diverse branches.
Het verwerken van kunststof restmaterialen ontwikkelt zich zo voorspoedig dat in 2003 wordt besloten Kuypers Plastic extrusion  B.V. op te richten. De hoofdactiviteit komt te liggen op het extruderen, snijden, en stansen van kunststof platen en folie  voor onder andere loopbanden voor de kippen industrie. De activiteit vindt plaats te Reusel en wordt in 2007 verkocht.

2006

In 2006 draagt Jan Kuypers (sr)  de werkmaatschappij Kuypers Kunststoftechniek BV over aan Ron Kuypers (jr).  Hiermee ontstaat een zelfstandige entiteit van Kuypers Kunststoftechniek bv, welke niet meer onder Kuypers beheer actief is, maar onder een overkoepelende holding. Kuypers Kunststoftechniek B.V. ontwikkelt haar activiteiten naar andere markten. Het huidige bedrijf typeert zich door allround in kunststoffen te zijn: de beschikbare techniek en aanwezige kennis maakt het verschil.

Contactgegevens

Diamantweg 48
5527 LC Hapert
info@kuypers.com
+31 (0)13 509 6611